REKISTERÖIDY

Opettajalle

Kurssimateriaalit ja valmiita aineistoja

Äly sisältää kaiken, mitä tarvitaan lukion äidinkielen ja kirjallisuuden kursseille ÄI8 ja ÄI9. Lisäksi Älyssä on aineistopohjaisia luku- ja kirjoitustaidon tehtäviä samaan tapaan kuin ylioppilaskokeessa. Kaikki Älyn harjoitustehtävät ovat ÄOL:n lukioryhmän asiantuntijoiden hyväksymiä.

Älyssä on runsas ja päivittyvä valikoima erilaisia aineistoja. Aineistot voivat olla tekstiä, kuvia, ääntä tai videoita. Opettaja voi myös luoda alustalle omia tehtäviään valmiiden aineistojen pohjalta. Omia tehtäviä voi joko käyttää itse tai tarjota niitä osaksi Älyn tehtäväpankkia muidenkin käytettäväksi. Palveluun voi tallentaa myös omia aineistoja.

Arvioinnin tueksi Älystä löytyy kattava valikoima opiskelijoiden esimerkkivastauksia arvosteluineen.
 
 

Katso alta löytyviltä videoilta vinkkejä Älyn käyttöön

Opettajan Äly-vinkit 1:
Näin pääset alkuun

Opettajan Äly-vinkit 2:
Tehtävät ja kokeet

Työkalut omien ryhmien hallinnointiin

Äly tarjoaa opettajalle monia työkaluja opetusryhmien hallinnointiin. Älyssä on helppo antaa opiskelijoille palautetta ja viestiä heidän kanssaan.

Voit luoda Älyyn ryhmän kunkin opetettavan kurssisi opiskelijoille. Kun opiskelijat ostavat lisenssin Älyyn, he voivat liittyä opettajan kurssille ryhmän omalla kurssiavaimella. Voit tarkastella koko ryhmän tai yksittäisten opiskelijoiden aktiivisuutta palvelussa. Voit myös seurata heidän oppimistuloksiaan ja henkilökohtaista kehitystään.

Kokeet ja henkilökohtainen palaute

Voit asettaa ryhmillesi tehtävänantoja tai seurata heidän itsenäistä harjoitteluaan. Myös kurssin kokeet on vaivatonta toteuttaa Älyssä. Voit koota kokeen haluamistasi tehtävistä ja päättää tehtävien pisteytyksen. Koe on avoinna määrittelemäsi ajan, minkä jälkeen kokeen tarkastus ja palautus opiskelijalle on helppoa. Lähettämäsi palaute näkyy vain kullekin opiskelijalle.

Viestiominaisuudella voit lähettää viestejä koko ryhmälle tai yksittäiselle opiskelijalle.

Preliminäärikoe Älyssä

Älyssä julkaistaan joka syksy Äidinkielen opettajain liiton laatimat preliminäärikokeet.

Kokeiden käyttö on maksutonta kouluille ja opettajille. Preliminäärikoe vastaa rakenteeltaan ylioppilaskoetta, ja sen tehtävät on laatinut ÄOL:n lukioryhmä. Preliminäärikokeella opiskelijat voivat simuloida oikean ylioppilaskokeen tekemistä.

Koe on vapaasti käytettävissä Älyssä sen julkaisuhetkestä alkaen. Ensin se on vain opettajan nähtävissä. Ryhmän opettajana voit avata preliminäärikokeen ryhmäsi opiskelijoille, jolloin opiskelijat voivat tehdä preliminäärin valitsemanasi koeaikana.

Älyn käyttöönotto

Älyn käyttöönotto on tehty helpoksi. Jos olet ÄOL:n jäsen, voit syöttää jäsennumerosi rekisteröitymiskenttään ja saat heti täydet käyttöoikeudet järjestelmään. Jos et vielä ole ÄOL:n jäsen, voit maksaa käyttömaksun samalla kertaa, ja palvelu on heti käytössäsi.

Älyn etusivulla voit luoda omia opiskelijaryhmiä. Äly luo jokaiselle ryhmälle automaattisesti yksilöllisen ryhmätunnuksen, jonka voit jakaa opiskelijoillesi haluamallasi tavalla. Ryhmätunnuksen avulla oppilaat pääsevät mukaan ryhmään ja voit järjestää heille kokeita, tarkistaa heidän tehtäviään, seurata ryhmän taitotason kehittymistä ja lähettää ryhmäläisille viestejä.

REKISTERÖIDY ÄLYN KÄYTTÄJÄKSI >