REKISTERÖIDY

Opettajalle

Harjoitustehtäviä ja valmiita aineistoja

Äly sisältää aineistoon pohjaavia luku- ja kirjoitustaidon tehtäviä samaan tapaan kuin uusi ylioppilaskoe. Kaikki Älyn harjoitustehtävät ovat ÄOL:n lukioryhmän asiantuntijoiden hyväksymiä ja vastaavat mahdollisimman tarkasti ylioppilaskokeen tehtäviä.

Älyssä on runsas ja päivittyvä valikoima erilaisia aineistoja. Aineistot voivat olla tekstiä, kuvia, ääntä tai videoita. Opettaja voi myös luoda alustalle omia tehtäviään valmiiden aineistojen pohjalta. Omia tehtäviä voi joko käyttää itse tai tarjota niitä osaksi Älyn tehtäväpankkia muidenkin käytettäväksi. Palveluun voi tallentaa myös omia aineistoja.

Arvioinnin tueksi Älystä löytyy valikoima opiskelijoiden esimerkkivastauksia arvosteluineen.
 
 

Katso alta löytyviltä videoilta vinkkejä Älyn käyttöön

Opettajan Äly-vinkit 1:
Näin pääset alkuun

Opettajan Äly-vinkit 2:
Tehtävät ja kokeet

Työkalut omien ryhmien hallinnointiin

Äly tarjoaa opettajalle monia työkaluja opetusryhmien hallinnointiin. Älyssä on myös helppo antaa opiskelijoille palautetta ja viestiä heidän kanssaan.

Voit luoda Älyyn ryhmän kunkin opetettavan kurssisi opiskelijoille. Opiskelijoiden ostettua lisenssin Älyyn, he voivat liittyä opettajan kurssille, ryhmän omalla kurssiavaimella. Ryhmän luotuasi voit tarkastella koko ryhmän tai yksittäisten opiskelijoiden aktiivisuutta palvelussa. Voit myös seurata heidän oppimistuloksiaan ja henkilökohtaista kehitystään.

Kokeet ja henkilökohtainen palaute

Voit asettaa ryhmillesi tehtävänantoja tai seurata heidän itsenäistä harjoitteluaan. Myös kurssin koe on vaivatonta toteuttaa palvelussa. Voit koota kokeen haluamistasi tehtävistä ja päättää tehtävien pisteytyksen. Koe on avoinna määrittelemäsi ajan, minkä jälkeen kokeen tarkastus ja palautus opiskelijalle on helppoa. Lähettämäsi palaute näkyy vain kullekin opiskelijalle.

Viestiominaisuudella voit lähettää viestejä koko ryhmälle tai yksittäiselle opiskelijalle.

Preliminäärikoe Älyssä

Äidinkielen opettajain liiton preliminäärikokeet julkaistaan vuodesta 2018 lähtien ainoastaan Äly-alustalla.

Preliminäärikokeiden käyttö on maksutonta kouluille ja opettajille. Preliminäärikoe vastaa rakenteeltaan ylioppilaskoetta, ja sen tehtävät on laatinut ÄOL:n lukioryhmä. Preliminäärikokeella opiskelijat voivat simuloida oikean ylioppilaskokeen tekemistä.

Koe on tehtävissä Äly-alustalla sen julkaisuhetkestä alkaen. Koe on ensin vain opettajan nähtävissä. Ryhmän opettajana voit avata preliminäärikokeen ryhmäsi opiskelijoille, jolloin opiskelijat voivat tehdä preliminäärin valitsemanasi koeaikana.

Älyn käyttöönotto

Älyn käyttöönotto on tehty helpoksi. Jos olet ÄOL:n jäsen, voit syöttää jäsennumerosi rekisteröitymiskenttään ja saat heti täydet käyttöoikeudet järjestelmään. Jos et vielä ole ÄOL:n jäsen, voit suorittaa käyttömaksun samalla kertaa ja palvelu on heti käytössäsi.

Heti Äly-palvelun etusivulla voit luoda omia opiskelijaryhmiä. Jokaiselle ryhmälle luodaan yksilöllinen ryhmätunnus, jonka voit jakaa opiskelijoillesi haluamallasi tavalla. Ryhmätunnuksen avulla oppilaat pääsevät mukaan ryhmään, ja voit järjestää heille kokeita, tarkistaa heidän tehtäviään, seurata ryhmän taitotason kehittymistä sekä lähettää heille viestejä.

REKISTERÖIDY ÄLYN KÄYTTÄJÄKSI >