REKISTERÖIDY

Opettajalle

Kurssimateriaalit ja valmiita aineistoja

Äly sisältää kaiken tarvittavan lukion äidinkielen ja kirjallisuuden kursseille Kirjoittamistaitojen syventäminen (ÄI8) ja Lukutaitojen syventäminen (ÄI9). Kurssimateriaalien lisäksi Älyssä on lukuisia ylioppilaskoemuotoisia tehtäviä ja aineistoja, jotka sopivat käytettäväksi millä tahansa kurssilla. Kaikki Älyn tehtävät ovat Äidinkielen opettajain liiton asiantuntijoiden hyväksymiä. Liitto tuottaa Älyyn vuosittain myös preliminäärikokeet.

Älystä löytyvät sähköisenä julkaistut äidinkielen ja kirjallisuuden ylioppilaskokeet aineistoineen. Kevään kokeisiin kirjoitettuja autenttisia esimerkkivastauksia on koottu Älyyn jopa kaksisataa. Osa vastauksista on kommentoituja ja kaikki pisteitettyjä, jotta saat niistä mahdollisimman paljon tukea omaan arviointityöhösi.

Älyn aineistovalikoima on runsas ja päivittyvä. Aineistot voivat olla tekstiä, kuvia, ääntä tai videoita. Voit hyödyntää valmiita aineistoja omissa tehtävissäsi tai lisätä Älyyn omia aineistojasi. Omien tehtävien luominen Älyyn on helppoa. Halutessasi voit tarjota tehtäviäsi osaksi Älyn tehtäväpankkia, jotta myös kollegasi ympäri maan voivat käyttää niitä. Äidinkielen opettajain liitto pidättää oikeudet muokata tarjottuja tehtäviä.
 
 

Katso alta löytyviltä videoilta vinkkejä Älyn käyttöön

Opettajan Äly-vinkit 1:
Näin pääset alkuun

Opettajan Äly-vinkit 2:
Tehtävät ja kokeet

Työkalut omien ryhmien hallinnointiin

Äly tarjoaa monia työkaluja opetusryhmien hallinnointiin. Älyssä on helppo antaa opiskelijoille palautetta ja viestiä heidän kanssaan.

Voit luoda Älyyn ryhmän kunkin opetettavan kurssisi opiskelijoille. Kun opiskelijat ostavat lisenssin Älyyn, he voivat liittyä kurssillesi ryhmän omalla kurssiavaimella. Voit tarkastella koko ryhmän tai yksittäisten opiskelijoiden aktiivisuutta Älyssä. Voit myös seurata oppimistuloksia ja kunkin opiskelijan henkilökohtaista kehitystä.

Kokeet ja henkilökohtainen palaute

Kurssikokeet on vaivatonta toteuttaa Älyssä. Voit koota kokeen haluamistasi tehtävistä ja päättää tehtävien pisteityksen. Koe on avoinna määrittelemäsi ajan, minkä jälkeen koevastausten tarkistaminen ja palauttaminen opiskelijoille on helppoa. Antamasi palaute näkyy vain kullekin opiskelijalle. Viestiominaisuudella voit lähettää viestejä koko ryhmälle tai yksittäiselle opiskelijalle.

Preliminäärikoe Älyssä

Älyssä julkaistaan joka syksy Äidinkielen opettajain liiton preliminäärikokeet. Kokeiden käyttöoikeus kuuluu Äly-lisenssiin. Preliminäärikokeet vastaavat rakenteeltaan ylioppilaskoetta, ja niiden tehtävät on laatinut ÄOL:n lukioryhmä. Preliminäärikokeilla opiskelijat voivat simuloida oikean ylioppilaskokeen tekemistä.

Kokeet ovat vapaasti opettajien käytettävissä Älyssä niiden julkaisuhetkestä alkaen. Ryhmän opettajana voit avata preliminäärikokeet ryhmäsi opiskelijoille, jolloin opiskelijat voivat tehdä ne valitseminasi koeaikoina.

Älyn käyttöönotto

Älyn käyttöönotto on tehty helpoksi. Jos olet Äidinkielen opettajain liiton jäsen, voit syöttää jäsennumerosi rekisteröitymiskenttään ja saat heti täydet käyttöoikeudet Älyyn. Jos et vielä ole jäsen, voit maksaa opettajalisenssin käyttömaksun rekisteröityessäsi, minkä jälkeen Äly on välittömästi käytettävissäsi.

Älyn etusivulla voit luoda omia opiskelijaryhmiä. Äly luo jokaiselle ryhmälle automaattisesti yksilöllisen ryhmäkoodin, jonka voit jakaa opiskelijoillesi haluamallasi tavalla. Koodin avulla opiskelijat pääsevät mukaan ryhmään, ja voit järjestää heille kokeita, tarkistaa heidän tehtäviään, seurata ryhmän taitotason kehittymistä ja lähettää ryhmäläisille viestejä.

REKISTERÖIDY ÄLYN KÄYTTÄJÄKSI >