REKISTERÖIDY

Äly uudistuu
tammikuussa 2021

Äly laajenee

Tammikuussa 2021 Äly laajenee tarjoamaan uuden opetussuunnitelman mukaisen äidinkielen ja kirjallisuuden oppimateriaalin koko lukioon. Äly sopii hyvin lukiossa syksyllä 2021 aloittavien opiskelijoiden ainoaksi oppimateriaaliksi. Materiaalin avulla voivat opiskella myös tämänhetkistä opetussuunnitelmaa noudattavat opiskelijat.

Uudet ominaisuudet

Älyn uudet ominaisuudet helpottavat niin opettajien kuin opiskelijoiden arkea ja auttavat seuraamaan oppimista. Oppimisympäristö tukee opetussuunnitelmassa asetettuja tavoitteita ja mahdollistaa monipuoliset opiskelu- ja arviointimenetelmät. Uudistus koskee sisällön lisäksi oppimisympäristön toimintoja ja ulkoasua, jotka on hiottu vastaamaan laatutietoisten käyttäjiemme tarpeita. Selkeät käyttöohjeet ja hyvä käyttäjätuki takaavat, että Älyn käyttö on helppoa ja mukavaa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

1. Tuleeko uudistunut Äly nykyisen rinnalle? Onko uudistuksen jälkeen olemassa kaksi eri Älyä?

Ei. Uudistunut Äly korvaa nykyisen Älyn.


2. Mitä minun pitää käyttäjänä tehdä?

Ei mitään! Vanhat käyttäjät siirtyvät uudistuneeseen oppimisympäristöön automaattisesti.


3. Mitä uudessa Älyssä on?

Uudistuksen jälkeen käyttäjillä on lisenssiensä voimassaoloaikana pääsy äidinkielen ja kirjallisuuden koko lukion oppimäärän kattavaan materiaaliin. Lisenssiin sisältyvät myös vanhat ylioppilaskokeet sekä Äidinkielen opettajain liiton preliminäärikokeet. Kaikki materiaali on uuden opetussuunnitelman mukaista.


4. Riittääkö uusi Äly äidinkielen ainoaksi oppimateriaaliksi?

Kyllä. Uusi Äly pitää sisällään lukion äidinkielen ja kirjallisuuden koko oppimateriaalin. Opettajana voit käyttää Älyä ainoana oppimateriaalina, jolloin opiskelijoiden ei tarvitse hankkia muuta aineistoa.


5. Opiskelijani noudattavat vuoden 2016 opetussuunnitelmaa. Voinko käyttää Älyä myös uudistuksen jälkeen?

Voit käyttää. Älyssä tällä hetkellä olevat kurssit ÄI8 ja ÄI9 ovat käytettävissä niin kauan kuin vanha opetussuunnitelma on käytössä. Tulossa on myös ohje, jonka avulla uuden opetussuunnitelman mukaista materiaalia voi soveltaa toisen vuosikurssin opiskelijoiden opetuksessa.


6. Mitä opiskelijalisenssi maksaa?

Älyn uudet lisenssihinnat julkaistaan syksyn 2020 aikana. Saataville tulee sekä 12 kuukauden pituisia että sitä lyhyempiä lisenssejä. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus ostaa yhdellä kertaa käyttölisenssi koko lukion ajaksi.
Vuoden 2020 aikana hankituilla lisensseillä voi käyttää myös uutta Älyä niin kauan kuin lisenssit ovat voimassa.


7. Onko opettajalisenssi edelleen ilmainen ÄOL:n jäsenille?

Kyllä on.


8. Järjestetäänkö koulutusta?

Kyllä! Äidinkielen opettajain liiton paikallisyhdistykset tarjoavat koulutusta uuteen Älyyn ja uuteen opetussuunnitelmaan loppusyksyn 2020 ja kevään 2021 aikana. Lisätietoa on luvassa myöhemmin.

REKISTERÖIDY ÄLYN KÄYTTÄJÄKSI >