REKISTERÖIDY

Äly uudistuu!
Älystä oppimateriaali koko lukion suomen kielen ja kirjallisuuden opintoihin

Opettaja!

Tutustu uudistuneen Älyn esittelyversioon osoitteessa

Siirry esittelyversioon >

Äly 2.0 esittelyvideo

Äly laajenee

Vuonna 2021 Äly laajenee tarjoamaan uuden opetussuunnitelman mukaisen suomen kielen ja kirjallisuuden oppimateriaalin koko lukioon. Äly sopii hyvin lukiossa aloittavien opiskelijoiden ainoaksi oppimateriaaliksi. Materiaalin avulla voivat opiskella myös tämänhetkistä opetussuunnitelmaa noudattavat opiskelijat.

Uudet ominaisuudet

Älyn uudet ominaisuudet helpottavat niin opettajien kuin opiskelijoiden arkea ja auttavat seuraamaan oppimista. Oppimisympäristö tukee opetussuunnitelmassa asetettuja tavoitteita ja mahdollistaa monipuoliset opiskelu- ja arviointimenetelmät. Uudistus koskee sisällön lisäksi oppimisympäristön toimintoja ja ulkoasua, jotka on hiottu vastaamaan laatutietoisten käyttäjiemme tarpeita. Selkeät käyttöohjeet ja hyvä käyttäjätuki takaavat, että Älyn käyttö on helppoa ja mukavaa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

1. Tuleeko uudistunut Äly nykyisen rinnalle? Onko uudistuksen jälkeen olemassa kaksi eri Älyä?

Ei. Uudistunut Äly korvaa nykyisen Älyn elokuussa 2021. Uudistuneen Älyn esittelyversio on avoinna opettajille osoitteessa https://aly2.mediapool.dev/. Nykyinen Äly on käytettävissä normaaliin tapaan kevään 2021 ajan.


2. Mitä minun pitää käyttäjänä tehdä?

Ei mitään! Vanhat käyttäjät siirtyvät uudistuneeseen oppimisympäristöön automaattisesti, kun nykyinen Äly sulautuu osaksi uudistunutta Älyä.


3. Mitä uudessa Älyssä on?

Uudistuksen jälkeen käyttäjillä on lisenssiensä voimassaoloaikana pääsy suomen kielen ja kirjallisuuden koko lukion oppimäärän kattavaan materiaaliin. Kaikki materiaali on uuden opetussuunnitelman mukaista. Kurssien ÄI8 ja ÄI9 opetukseen on tarjolla vanhan opetussuunnitelman mukainen oppimateriaali.


4. Saako Älyn preliminäärikokeet Abittiin?

Kyllä. Syksystä 2021 Älyn suositut preliminäärikokeet ovat ladattavissa Abittiin Älyä oppimateriaalinaan käyttäville opiskelijoille.


5. Riittääkö uusi Äly suomen kielen ja kirjallisuuden ainoaksi oppimateriaaliksi?

Kyllä. Uusi Äly pitää sisällään lukion suomen kielen ja kirjallisuuden koko oppimateriaalin. Opettajana voit käyttää Älyä ainoana oppimateriaalina, jolloin opiskelijoiden ei tarvitse hankkia muuta aineistoa.


6. Opiskelijani noudattavat vuoden 2016 opetussuunnitelmaa. Voinko käyttää Älyä myös uudistuksen jälkeen?

Voit käyttää. Älyssä tällä hetkellä olevat kurssit ÄI8 ja ÄI9 ovat käytettävissä myös uudistuneessa Älyssä niin kauan kuin vanha opetussuunnitelma on käytössä. Uudistuneessa Älyssä on myös ohje, jonka avulla uuden opetussuunnitelman mukaista materiaalia voi soveltaa kurssien ÄI4, ÄI5 ja ÄI6 opetuksessa.


7. Mitä opiskelijalisenssi maksaa?

Koko lukion Äly
Lisenssi kattaa koko lukion suomen kielen ja kirjallisuuden oppimateriaalin ja kaiken Älyn sisällön. Lisenssiin kuuluu myös Äly Laudaturin sisältö.

3 kuukauden lisenssi 18,09 € alv 0 % (19,90 € sis. alv)
12 kuukauden lisenssi 54,45 € alv 0 % (59,90 € sis. alv)
36 kuukauden lisenssi 145,36 € alv 0 % (159,90 € sis. alv)
48 kuukauden lisenssi 163,55 € alv 0 % (179,90 € sis. alv)

Äly Laudatur
Suppeampi, abiturienteille tarkoitettu Äly Laudatur -lisenssi sisältää ylioppilaskokeita, esimerkkivastauksia, luku- ja kirjoitustaidon harjoitustehtäviä, vanhan opetussuunnitelman mukaisten kurssien ÄI8 ja ÄI9 oppimateriaalin sekä Äidinkielen opettajain liiton preliminäärikokeet Abitti-yhteensopivina.

3 kuukauden lisenssi 9,00 € alv 0 % (9,90 € sis. alv)
12 kuukauden lisenssi 22,64 € alv 0 % (24,90 € sis. alv)
36 kuukauden lisenssi 54,45 € alv 0 % (59,90 € sis. alv)
48 kuukauden lisenssi 63,55 € alv 0 % (69,90 € sis. alv)

Nykyiseen Älyyn hankituilla lisensseillä voi käyttää myös uudistunutta Älyä niin kauan kuin lisenssit ovat voimassa.


8. Mitä opettajalisenssi maksaa?

Opettajille Äly on maksuton.

Opettajana voit tutustua uudistuneen Älyn esittelyversioon osoitteessa https://aly2.mediapool.dev/. Rekisteröidy ensimmäisellä kerralla uudeksi käyttäjäksi.


REKISTERÖIDY ÄLYN KÄYTTÄJÄKSI >